Zlodějka času
Štíhlá paže zkušeným pohybem napla elfí luk, aniž by do tětivy byl založen šíp. Několik šeptaných slabik vyklouzlo z plných dívčích rtů.
"Shanna melor'ne adala fal..."
U prstů střelkyně se zhmotnil hrot šípu tvořený snad samotným světlem či magií.
"Tor ilisar'thera'nal!"
Se zadrnčením zlatavé tětivy šíp opustil luk a vzlétl mezi zakroucené stromy. Zpívající čepelka si neodvratně našla cíl, ukrývající se ve stínu mrtvé vegetace a temných kouzel. Démon zařval bolestí. Opletla jej síť světla, která se rozšířila z rány, v níž hluboko vězel kouzelný šíp. Nemohl se pohnout, svíjel se v agónii, ale jen na okamžik, než vzduchem přisvištěla glaive o třech čepelích a oddělila jeho hlavu od těla. Rotující zbraň pokračovala ještě okamžik, než se zasekla do kmene mrtvého stromu.
Elfka doběhla k cukajícímu se tělu s tichou ladností lovící šelmy, od opasku zvedla flakónek obsahující čirou vodu, kterou torzo démona polila. Mrtvolu vzápětí zahalily modré plameny.
"Zin-Elune, anu'dorini Talah."
Pak stiskla rty, pověsila luk křížem přes hruď, vytrhla ze dřeva glaive a zvedla odseknutou hlavu za rohy. Chvíli na ni opovržlivě hleděla a její oči zářily jako roztavené zlato. Zaslechla pohyb mezi stromy za svými zády, její dlouhá ouška se zachvěla, ale přes rty jí přešel slabý úsměv. Záře jejích očí pomalu pohasla ve vlídné světlo.
"Shalla'tore," pronesla lákavě a obrovský panter s bílou srstí a dlouhými horními tesáky se vynořil ze stínu křovin a vysoké žluté trávy. Vydal hrdelní zvuk, protáhl se a došel se hlavou otřít o nohu své paní, která se proti němu zdála tak neskutečně drobná. Elfka se chytila rukou srsti na jeho hřbetě a vyskočila na něj. Bez dalšího pobídnutí vyrazili zpět na sever a jezero Mereldar nechali za sebou.
Panterovy tlapy s cákáním dopadly do vod horské řeky pod vodopádem, další skok mohutného těla ho i s jezdkyní vynesl na cestu na druhé straně. Vinula se do výše podél skal a dopadaly na ni spršky vody, barvené zapadajícím sluncem do rudozlata. Čím výše byli, tím zdravější se zdál les i vzduch kolem. V průsmyku vanul křišťálově čistý a svěží vítr, kterého se s chutí nadechla. První hlídka ji pozdravila úklonou a zvednutím ruky, ale ona se nezastavila, pobízela zvíře dál k tepané bráně klenoucí se mezi dvěma vysokými věžemi z bílého mramoru.
Další hlídka měla více štěstí... anebo nedostatek zdravého rozumu. Elf se obřímu panterovi postavil přímo do cesty. Shalla'tor zůstal stát téměř na místě a zacvakl tesáky jen vous od zvědovy tváře.
"Lady Goldenleaf. Měla byste vědět, že Princ Sunstrider je hostem v pevnosti od včerejšího večera. Přijel v neodkladných záležitostech týkajících se-"
"Politika je ztráta času. Od čeho mám v posádce velitele a mágy? Ať ho zabaví něčím, nač je zvyklý z pohodlí města. Jsem na stopě nathrezimovi, to má přednost přede vším ostatním."
"Lady Eynor! Princ nás nepoctil návštěvou od dobytí Nového Svět-"
"Chceš mi vyprávět, co mám dělat?" v krásné tváři se opět nebezpečně rozsvítily oči.
Elf zmlknul a sklopil zrak. Odpoutala od sedla hlavu, ze které ještě stále kanula nazelenale zářící krev, vzala ji za roh a hodila elfovi k nohám.
"Nabodnout na hradby. Vrátím se, až mne zde bude doopravdy třeba," řekla, otočila sněhobílou šelmu a vzápětí i s ní zmizela zpět v rokli vedoucí do Morových Zemí. Elf polkl a s nejvyšším odporem hlavu démona zvedl, pak se otočil a počkal, až se zvedne mříž vysoké brány, aby mohl projít na nádvoří.
Třpyť se, třpyť se, hvězdičko,
napověz mi maličko,
kdo jsi ty a kdo jsem já,
co budoucnost mi nachystá...
...až přepluji moře,
až přetrpím hoře,
slunce za mraky zajde,
má hvězda si mne najde.
Cestičkou z kamení,
kde řeka pramení,
laskavých rukou pár
čeká mne v Elrendar...?
napověz mi maličko,
kdo jsi ty a kdo jsem já,
co budoucnost mi nachystá...
...až přepluji moře,
až přetrpím hoře,
slunce za mraky zajde,
má hvězda si mne najde.
Cestičkou z kamení,
kde řeka pramení,
laskavých rukou pár
čeká mne v Elrendar...?
Události opřádající prokletý šperk, který od zimních měsíců nemohla sejmout lady Eynor, nabraly rychlejší spád po příchodu její sestry do Elrendar Keep. Stříbrovlasá Alexiel Coldheart objasnila některé potíže, které zaznamenali členové posádky v poslední době od útoku nathrezima.
Lady Eynor dávno před svým prokletím propojila obrany pevnosti se zdrojem vlastní magické moci, proto tak dříve bývala i na dálku informována ve chvíli, kdy byly bariéry narušeny. Vzhledem k tomu, že její existence se od počátku kletby omezovala na čistě arkánní podobu, nathrezimův útok a temná magie spojená se Scarovou infiltrací ji tak samozřejmě ovlivnily také.
Stručněji řečeno: když byli oba kapitáni postaveni před fakt, že lady Sunhand umírá, začali každý po svém (a někdy zbrklém) způsobu jednat.
Zatímco se Aerin Windsong vydala hledat pomoc u spojenců a mocných přátel z Kalimdoru, Thanalos Dawnspear vedl výpravu na daleký sever, do místa, odkud podle slov Alexiel Coldheart pocházel onen prokletý klenot, modrý kámen zvaný Oko Elune.
Shandaral.
Co cestou našli a rozhodli se vzít s sebou do pevnosti nakonec ovlivnilo osud mnoha osob i jich samotných více, než si tehdy dokázali představit v nejdivočejších snech...
Prvních dvou večerů eventu se účastnili: Thanalos Dawnspear, Alexiel Coldheart, Ygraine Sunbreeze, Lithiana, Kechi, Ogatix, Surmallien, i obchodník Tas'adar Del Rey, Shalasyr Wintermoon
Koho by zajímal překlad z Darnassian, najde jej třeba na naší úžasné a stále nedokončené WIKI zde (stačí rozkliknout tabulku)
- Kousek galerie 1.části eventu:
Naposledy upravil Eynor dne Mon Nov 09, 2015 8:16 pm, celkově upraveno 2 krát