Když po noční hlídce ze hřbitova s očima na vrch hlavy podivnou chůzí přikráčel další vystrašený rekrut, kapitánka Windsong přerušila výcvik lukostřelby a zkusila mladého elfa zadržet. Šípu střelenému před nohy obratně uskočil.
"Surmalliene? Vysvětlete! Opustil jste stanoviště?!"
"Fakt tam straší!" trval si mladík na svém a domluvy ani mírné plesknutí nedokázaly zastavit jeho třes. Leaseth provrátil oči, jako by si myslel svoje, ale raději mlčel... ze hřbitova se jich vracelo více, ale jen jeden měl mokré kalhoty. Zato kapitán Dawnspear smrděl jako trolí mumie. Po jejím tázavém pohledu jí předal knihu v ohmataných deskách.
"Jen jsme si dávali trénink odvahy a Leaseth uspěl a neopustil hlídku. Surmallien...," Thanalos se zadíval za elfem mizícím v lázních, "svým způsobem také," odkašlal si.
"Tradiční blbá hra na Fetha," poznamenala suše Hawke, která přišla zároveň s nimi, "tentokrát ale vylekal i mne. Ohledně toho ostatního jsme na hřbitově viděli jen velkou krysu a rozrytou hlínu na několika hrobech. To místo je svaté, těžko tam bude někdo či něco strašit."
"Co je to?" Aerin se zadívala na knihu, pak pověsila luk na rameno a vzala ji.
"Přinesla to vrána na jeden z nových hrobů. A smála se! Vskutku se řehtala!" Surmallien rozhodil rukama a Leaseth provrátil oči.
"Ano, všichni bychom měli jít a připravit se na boj s vránou," řekl a jako obvykle dokonale ovládal svůj výraz. To dokonalé ovládání ovšem zmizelo, když zaostřil kamsi za kapitánku k věži mágů. Protřel si oči, pak se na místo zadíval znovu a zbledl jako stěna. Na cosi ukázal.
Aerin knihu otevřela a přelétla očima, pak se zamračila a vzhlédla k ostatním.
"Fajn. Na Daelgarově pohřbu se cosi slíbilo a zdá se, že si to ten Kostěj pamatuje. Nezbývá, než mu splnit poslední přání - padl přeci, aby ochránil nás všechny. A slib... je slib."
Leaseth se na to zatvářil, jako by jedl něco kyselého, ale znovu utekl očima k věži mágů.
"Isiel...?"
"Svolávám válečnou radu do přednáškové síně! A přineste někdo k nahlédnutí i Daelgarovu závěť, ať víme, s čím počítat. Dívali se na ni mágové? Chci mapu Tirisfal a někoho, kdo se vyzná v té sektě, která obývá klášter, kde by měla ta jeho zatracená kost být! A pohyb!"
- Připomenutí závěti Daelgara tar Dream:
Čtenáři, prokletí kletbou života.
Věřte tomu, jestli čtete tento text, tak jsem Vás přelstil a nemusím již řešit odpadávající kousky masa, sklerózu, anorexii a jiné věci. Protože je mi Vás líto, neboť jste sužované dušičky, tak jsem se Vám rozhodl přenechat některý svůj majetek, který Vám může usnadnit problémy Vašeho života.
Ogatixovi, jehož maso není vůbec špatné, zanechávám svojí sbírku zlatých zubů, které jsem nashromáždil od potulných dárců a mrtvol ze hřbitova.
Lady, která má nervy z mlhy, zanechávám své náhradní očně-ušní krystalky, nechť své mindráky ventiluje na své družině i na dálku.
Ygraine věnuji svůj opotřebovaný váleček na nudle. Jestli v něm najdeš nějaké zuby, tak si toho nevšímej, někteří zákazníci se bránili dravěji, než jsem čekal. Vem s tím prvního chlapa po hlavě, který se ti bude líbit, a bude tvůj.
Mágům zanechávám svého švába narozeného v Outlandu, je nadopovovaný magií, kterou i kálí. Smíchával jsem jeho výkaly s lepidlem a používal to jako magické přemostění... co s tím vymyslíte Vy, je na Vás, ale nevím kde teď běhá... naposledy jsem ho potkal v Undercity.
Hawke věnuji své dráty na drátování kostí. Sdrátuj si milého a bude jak laňka.
Thanalovi zanechávám své šicí potřeby, nechť ti intuice řekne, co s tím máš dělat, když tě snoubenka naš...e.
Aerin věnuji svojí kostěnku (kroužkovku). Pečlivě jsem sbíral všechny humanoidní zuby a drátoval je do úhledné zbroje.
Elimu: svojí sbírku masožravých červů, nechť je nechá čas od času proběhnout po své nemrtvé hračce a neucítí zápach tlejícího masa.
Společnici z nočního klubu zanechávám svou měsíční mzdu.
Grešli dávám svůj náhradní sekáček na maso, aby Ti lépe šlo obchodování.
Taharisovi: měch na vodu vyrobený z trolského močového měchýře a svůj prsten zvratků – neolizuj ho.
Engiie: hadřík s leštěnskou na mrtvé potahy.
Kechimu předávám svoji rozptylovací mantru.
Alatheasovi: svoji domácí palečnici.
Veline zanechávám svojí malou truhličku se sbírkou jedů. Dávej si pozor, některé jedy jsou i magického původu či kletby, na které neexistuje lék.
Elyon zanechávám svůj kartáč na vlasy a blechy, já jej již několik let nepotřebuji.
Fel'talahovi zanechávám svoji blond zánovní paruku, at se nebojí ukázat v celé kráse.
To vše Vám zanechávám pod jedinou podmínkou: přeji si být pohřben se svými pravými pozůstatky či alespoň s jedním z nich. Vím že jeden má Šarlatová krusáda v klášteře. Jedná se o pravou holenní kost. Poznáte jí díky magii a slov vyrytých do ní: Bez světla není stínu.
Dále prosím, nekontaktujte mé pozůstalé, neboť by mě zabili.Daelgar tar Dream
- Část Daelgarova deníku:
Třetí měsíc, rok po pádu Ledové Koruny, den třináctý, pátek.
Milý deníčku, dneska Ti napíšu o tom, jak jsem umřel.
Nakonec jsem docestoval do Soutshore, kde jsem si zařídil práci hrobníka a balzamovače. Díky kletbě malomocenství mne zdejší lid neotravoval a bylo zde dostatek mrtvol, zvláště když vypukla nějaká průjmová epidemie v docích... Seznámil jsem se zde s Adelheid, místní léčitelkou. Měla velmi krásnou, huňatou a na dotek příjemnou myšku se kterou jsem si často hrával.
Jednou jsem jí vyrobil prolézačku z lebky, byla více než spokojená, stejně jako ošetřovatelka, i když se jí nelíbila trpasličí lebka v lazaretu. Po jemném obalení kovem dar pro svou myšku přijala.
Čas plynul jako voda a já se ocitl mezi dvěma mlýnskými kameny. Z jihu se vyloďovali nemrtví, zatímco ze severu přitáhla armáda Scarletů. Obě strany nebraly zajatce a ničili vše co bylo mezi nimi...
Inu, rozhodl jsem se opustit kraj a hledat nové zážitky jinde. Pašerák, který nás skupinově pašoval z kraje, byl podplacený na obě strany. Jak od, nás tak od scarletů, kteří nás nechtěli zajmout, ale rovnou popravit. Než jsem prokouknul lest, bylo již pozdě. Jak iritující se spolehnout na někoho jiného než na sebe...!
Byli jsme v obklíčení než jsme se nadáli, inu boj byl jediné řešení, co nám zbylo. Měli jsme v řadách dobré bojovníky i nějakého toho mága, nevím jestli dokonce skrytého šlechtice, který si chtěl útěkem zachránit zadek. Ale bylo to zbytečné. Jeden za druhým uprchlíci padali k zemi mrtvi.
Taková nádhera! A já jsem neměl čas je balzamovat a pohřbít, neboť jsem sám musel bojovat. Udělal jsem chybu, když jsem s sebou pryč pašoval tu chundelku myš, vyklouzla mi z oděvu a začala mi utíkat. Místo toho, abych hrál mrtvého, jsem se jí pokusil ochránit před ohněm... a vyšlo to.
Myšák utekl... přežil. Ucítil jsem tak krásný pocit, jako když dav pláče nad smrtí svého lorda. Ale i za dobrý pocit jsem musel zaplatit. Upoutal jsem na sebe pozornost, která měla za následek, že jsem musel použít veškerou svojí moc. A to byla ta chyba, podcenil jsem je. Některým uprchlíkům se podařilo využít situace a utéci za lepšími časy.
Procházel jsem jejich řadami několik okamžiků jako když nůž prochází máslem, když jsem pocítil ve spodní části těla otřes a pálení... Přísahám, že jsem se nedal zadarmo, jejich mágy, paladiny a kněze jsem ohodil natolik svými pozůstatky, že na to určitě nadosmrti nezapomenou... a to nemluvím o tech pěšácích co bojovali se mnou, ale ti již zapomněli.
Tohle jsem ani netušil, ani nečetl, ani otec a ani matka se o ničem takovém nezmínili. Čekal jsem, že se stanu svým vlastním jatečním zvířátkem... a ono nikoliv. Ocitl jsem se paláci, který byl nade všechny mé sny. Mé srdce plesalo, zde bych klidně strávil věčnost. Vše tak pochmurné a přitom dokonalé... ale mýlil jsem se.
Když jsem se opět ohlédl, místnost se změnil a já stál proti té nejkrásnější osobě, kterou jsem kdy viděl. Ty její kosti byly tak dokonalé, tak nádherné a bez chybičky a přesto bych láskyplně každý den smýval z nich veškerou špínu a olejíček nanášel. I kostra si sejmula černou kápí a já se málem roztekl při pohledu na její lícní kosti. Nemohl jsem se hnout, ani promluvit, jak jsem byl její krásou okouzlen. I přistoupila ke mně ta kostěná můza a promluvila:
"Jsem potěšena, vytrvej, získej co ti náleží, ukaž mi, jak získáš si zpět tělo, a vezmu tě do své náruče a nepustím tě dříve, než si to sám budeš přát."
Poté mě políbila na čelo a já se stal svým vlastním jatečním zvířátkem mezi armádou fanatiků...
Zloději! Vzali moji nejmilejší kost.. (myslím tu vlastní). Živil jsem se jak má matka na ulici. Oblézal jsem raněné obíral a je o jejich síly. Bylo to velmi náročné, někoho oslabit a přitom nezabít... nejsem přeci vrah.
Ale i tak jsem měl dobré chvilky, koukat na mrtvé a jak nad nimi truchlí jejich spolubojovníci byl krásný zážitek, ale srdce mi drásalo to, že jsem nemohl o ta těla pečovat, pohladit je, umýt je... Moji koštičku ti fanatici užmuli a vežli do šarlatového klážtera. Naštěstí nejela sama ale v doprovodu válečných invalidů a zraněných... takže jsem měl na čem hodovat. Zjistil jsem, že si nějaká klerička nárokuje moji holenní kost jako svůj majetek. (A to mě ani nepozvala na rande…)
I pokusil jsem se jí dostat do snů… a ať jsem dělal cokoli, nikdy nebyla dostatečně slabá natolik, abych se jí mohl podívat do mysli. Měl jsem alespoň to štěstí, že mě nikdo nezpozoroval do té doby, což považuji za zázrak, ještě že se vyznám v myších chodbičkách, které používám výhradně pro pohyb.
Vyčkával jsem, až do jisté doby… ta ženská se měla vdávat a já ucítil možnost se nepozorován dostat ke svému majetku. Bez fyzické síly nemohu artefakt použít. Měl jsem to promyšlené, nicméně můj plán selhal. Nastala svatební noc a já se myší dírou přikradl pod postel. Inu nevěsta byla vášnivá. Tu vášeň bych přirovnal k trpaslici, která touží vzít dva křemeny a pořádně snima o sebe třísknout. Měl jsem radost, ženich by byl pak dostatečne unavený... a navíc to byl mág. Nicméně ženich si musel odskočit a já si uvědomil, že mi něco nehraje. Já nebyl pod tou postelí sám!!!
Byl tam ukrytý nemrtvý vrah!!!
Vyskočil zpod postele a skočil na nevěstu jinak, než si toužebně představovala.
Ale vrah si to představoval taky trochu jinak, byl opíchán nevěstou, která měla pod peřinou dlouhou dýku... jaká ironie že? Využil jsem situace a skočil jsem do umírajícího vraha, ta klerička mě viděla a v šoku mě vyzvala na souboj duší...
...měl jsem štěstí, že zrádný ženich se vrátil a pokusil se udusit nevěstu polštářem, což ji značne oslabilo.
Vyhrál jsem a zhmotnil se. Ale co teď? Ta klerička měla sakra páru, nikdy jsem neviděl nikoho po prohrané výzvě se probrat v plné síle... až ji. Začala mela. Ženich bojoval s nevěstou... byl to takový kravál, že stráže před jejich ložnicemi uznale přikyvovaly... I vlezl jsem do těla toho vraha a pokusil se o experiment, který mi vyšel, ovládnout jeho tělo. Měl jsem sice znalosti, ale má veškerá síla pominula, všechno jsem vydal na ovládnutí jeho mrtvého těla.
Když jsem se postavil, stal jsem se svědkem, jak se ti dva přetahují o mojí holeň, i nelenil jsem a šáhnul do šuplíků pro svatební dar... váleček na nudle?
Tak jsem s ním vzal nevěstu po hlavě a ženich s mým artefaktem utekl... Inu váleček na nudle není špatná zbran.
Ale co ted? Šaty vraha byly roztrhané a spálené a jeho tělo viditelně mrtvé. Udělal jsem ten nejzoufalejší čin, co jsem mohl udělat. Vysvlékl jsem nevěstě šaty a sám jsem si je oblékl, závojem jsem si zahalil tvář a s válečkem v ruce jsem vyběhl za mágem.
Stráže se jen smály... musely mě mít za ni. Mág při běhu hodil kost strážnému a ten ji hodil dalšímu... když jsem konečně doběhl mága-ženicha a vytloukl z něj díky válečku na nudle informaci, že se spojil s nemrtvými, aby pro ně získal mou starou kost a oslabil Scarlety, došlo mi, že sám ji získat zpět nedokážu. I hnal jsem mága s válečkem daleko před klášter a díval se na kolemjdoucí jak, se jim podlamují kolena smíchy při pohledu na novomanžele. Utekl jsem. Mága jsem nakonec nechal žít, bylo mi jasné, že po něm ta tvrdá ženská půjde.
Nač by byla má kost jedněm a nač druhým? Ale potřebuji ji, abych znovu viděl ji...
Povídá se, že z četby Daelgarova deníku nebyl nikdo moudrý, ale že pokusit se dostat do kláštera pro jeho ostatky silou se rovná sebevraždě. Povídá se, že bude zapotřebí lsti, zdravého rozumu, pohotovosti a... pokory.
Povídá se, že Leaseth proškolil vojáky pevnosti výbornou přednáškou o historii Šarlatové krusády a Stříbrného úsvitu. Také, že za dob minulých navštívil budovy kláštera a pamatoval, kdy tito smrtelníci bývali ještě plni ideálů a dobra. Proto mu prý bylo svěřeno stát se průvodcem skupiny, která se kost pod rouškou magie a intrik pokusí získat.
Povídá se, že záznam z deníku vrhl dost zvláštní světlo na totožnost krysy kradoucí v posádce prádlo a starající se o Daelgarův prázdný hrob. Stejně tak na její schopnosti. Obsah deníku byl tedy prozatím zpřístupněn jen velení pevnosti, zasvěceným přítomným a mágům.
Povídá se, že se v pevnosti začaly dít divné věci... někteří mrtví jsou zpět a živí, jiní se chovají, jako by poslední roky šel čas docela jiným směrem... možná za to může rozbitý artefakt, který nedávno družina dovezla ze severu? Ti, kteří se severské mise zúčastnili, jsou vyděšení a bijí na poplach... a zbytek posádky je má za blázny. Včetně mágyně Isiel, kterou viděli chystat piknik se svým živým bratrem, Vael'thasem... donedávna rytířem smrti!
Kdo kdy vymyslel lék na smrt?!!!
Event "Výprava do Scarlet Monastery" začne dnes (neděle 20.9.2015) po 20h.
Možná jej nestihneme dokončit celý. Zváni jsou členové posádky, i ti, co by si rádi zahráli šarlatového fanatika.
Event bude mít striktní HC RP pravidla - účastí na něm s nimi souhlasíte.
Riskujete v případě neúspěchu nejhorší možné důsledky, včetně smrti postavy, proto je určen hlavně pro vyrovnané a kvalitní RPery se zkušenostmi s improvizací a sebeovládáním. Nejste-li ochotni přijmout přísné podmínky, raději si o místo v družině nežádejte. Družina skýtá maximálně 10 míst (jedno je zabráno GM charem).
Scénář eventu: Daelgar a Eynor/Astrae
autor textu deníku a závěti: Daelgar
Naposledy upravil Eynor dne Tue Oct 13, 2015 2:25 pm, celkově upraveno 1 krát